• 1
  • 2

In het centrum van Leeuwarden vindt u onze sfeervolle ingerichte trainingsruimte. Het is een goed bereikbare ruimte in het hart van Leeuwarden, op 5 minuten afstand van station en parkeren. De ruimte bevind zich op de begane grond en zijn dus ook goed bereikbaar als u slecht ter been of minder valide bent.

Er zijn diverse parkeergelegenheden. Voor de deur parkeren is mogelijk tegen betaling. Op loopafstand kunt u gratis twee uur parkeren (blauwe zone) aan de Raadhuisstraat en de Hollanderdijk. Meer parkeerplaatsen zijn te vinden op het Sixmaplein (Sixmastraat) en de parkeergarage Klanderij.

Ook met het openbaar vervoer is de locatie uitstekend bereikbaar. Vanaf het station van Leeuwarden loopt u binnen vijf minuten naar de locatie.

Fries Vergaderhuis
Schrans 44
8932 NE Leeuwarden

Met de auto:

Uit de richting Amsterdam, Harlingen

Rijdend over de Afsluitdijk slaat u bij Knooppunt Zurich af richting Harlingen. Blijf de N31 en A31 volgen tot u in Leeuwarden bent aangekomen. Ga bij de grote rotonde Europaplein rechtsaf door de tweede afslag te kiezen (Heliconweg). Na 400 meter slaat u bij de rotonde linksaf, richting Tesselschadestraat. Blijf deze weg volgen en sla bij de tweede rotonde rechtsaf. U rijdt voor het station langs en slaat bij de stoplichten rechtsaf. Na het oversteken van het spoor bevindt het Fries Vergaderhuis zich na 150 meter aan uw rechter hand.

Uit de richting Utrecht, Heerenveen

Zorg dat u via Heerenveen op de A32 richting Leeuwarden rijdt. Deze weg gaat vlak voor Leeuwarden over in de N32/N31, blijf de weg volgen. Nadat u over een brug bent gekomen splitst deze weg zich bij de stoplichten (Ring Leeuwarden). Sla hier rechtsaf en ga daarna meteen links richting centrum. U bevindt zich nu op de Oostergoweg. Sla bij het eerstvolgende verkeerslicht linksaf naar de Borniastraat. Sla hier aan het einde rechtsaf richting de Verlengde Schrans. Blijf deze weg volgen. Het Fries Vergaderhuis bevindt zich na ongeveer 600 meter aan uw linkerhand.

Uit de richting Groningen, Drachten

Volg vanaf Drachten de N31 naar Leeuwarden tot aan het einde van deze weg bij Knooppunt Werpsterhoek. Ga hier rechtsaf richting Leeuwarden. Nadat u over een brug bent gekomen splitst deze weg zich bij de stoplichten (Ring Leeuwarden). Sla hier rechtsaf en ga daarna meteen links richting centrum. U bevindt zich nu op de Oostergoweg. Sla bij het eerstvolgende verkeerslicht linksaf naar de Borniastraat. Sla hier aan het einde rechtsaf richting de Verlengde Schrans. Blijf deze weg volgen. Het Fries Vergaderhuis bevindt zich na ongeveer 600 meter aan uw linkerhand.

Parkeermogelijkheden

Op de Schrans vindt u diverse betaalde parkeerplaatsen (parkeermeter).
Gratis parkeren (blauwe zone)

U kunt twee uur gratis parkeren op de Hollanderdijk en in de Raadhuisstraat. Beide straten bevinden zich op enkele minuten lopen van onze voordeur.

Parkeergarage Klanderij

Adres voor uw navigatie: Posthoornsteeg 40, 8911 AT Leeuwarden Deze parkeergarage bevindt zich op vijf minuten lopen van delocatie. Maximaal dagtarief € 5,50.

Parkeerterrein Sixmaplein

Adres voor uw navigatie: Sixmastraat 20, 8932 PA Leeuwarden Dit betaalde parkeerterrein met een zeer vriendelijk tarief. Betalen via parkeermeter.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het station is het ongeveer 350 meter lopen. Verlaat het station via de zuidelijke uitgang, door het tunneltje. Houdt links aan en volg de Hollanderdijk. Sla bij de kruising met de Schrans (vlakbij spoorwegovergang) rechtsaf. De locatie bevindt zich na 80 meter aan uw rechterhand.