Mijn hart ligt in het trainen van communicatievaardigheden en het coachen van mensen.

Communicatietrainingen zijn trainingen gericht op bewustwording en veranderen van houding en gedrag. Bewust worden van het effect van je gedrag, van het doel wat je wilt bereiken en wat je kan veranderen om dat doel daadwerkelijk te bereiken. Het bewust worden van het feit dat je een ander niet kunt veranderen, alleen jezelf, is vaak een eye-opener voor deelnemers aan de training.

Mijn trainingen zijn praktijkgericht, de vaardigheden zijn direct toepasbaar op de werkvloer en in het privéleven. Het zijn soms de kleine veranderingen die betere en prettiger contacten oplevert. Deelnemers aan de trainingen geven aan meer wederzijds begrip te ervaren, doordat men onder andere vaak beter naar elkaar gaat luisteren. Het zien veranderen van mensen geeft mij energie en plezier. Het voorhouden van een spiegel kan soms behoorlijk confronterend zijn voor deelnemers, daarom creëer ik in de start van de training een veilige omgeving. Dit doe ik door elke persoon individueel gerichte en persoonlijke aandacht te geven en aan de groep als geheel.

Het werken in hier en nu en met de interactie in de groep, is een krachtig instrument en werkt vele malen beter dan praten over hoe je in een bepaalde situatie zal handelen. Regelmatig stel ik vragen zoals: "Wat gebeurt en nu?" of "Wat doe je nu?" of "Wat wil je bereiken met wat je nu vertelt?"

Daarnaast maak ik graag gebruik van rollenspellen en korte clinics.
Ik geef mijn trainingen met veel plezier en humor en hanteer diverse afwisselende werkvormen.
Indien nodig ben ik confronterend en reflecterend, met respect voor de persoon.
Met de groep deel ik de verantwoordelijkheid voor het behalen van de persoonlijke doelen en groepsdoelstellingen.

Onze Trainers

AnneliesBoertien

lees meer

AstridBouman

lees meer

EduardLeusink

lees meer

Hesselde Walle

lees meer

KoertSmidt

lees meer

MarjoHavinga

lees meer

RoelPeeters

lees meer

SanderKats

lees meer

Facebook

Nieuwsbrief

Ook op hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons actie aanbod? Schrijf je hier in.