Windows 11 is een Windows besturingssysteem ontwikkeld door Microsoft. De overstap van Windows 10 zal gratis zijn. De verwachting is dat Windows 11 eind 2021 beschikbaar komt.

Wat zijn de verschillen met Windows 10 ?

Om te beginnen is er een nieuwe gebruikerservaring, met vernieuwde kleuren en pictogrammen, zijn er grote wijzigingen in het Start menu en de taakbalk en is er een uitgebreide aanpassing van de app Instellingen en een sterk verbeterde manier om vensters in positie te brengen.
Voor de derde versie op rij gaat het startmenu van Windows op de schop: de tegeltjes lijken verdwenen. De nieuwe widgets van Microsoft lijken een middenweg te vinden tussen de ouderwetse Widgets en Live Tiles die we van vorige Windows-versies kennen.
Als u niet onder de indruk bent van de schamele selectie van apps in de Microsoft Store, bent u niet de enige. Windows 11 biedt een grote update voor de Microsoft Store, inclusief de optie voor externe ontwikkelaars om hun conventionele Win32-desktop-apps beschikbaar te maken voor veilige downloads via de Store.

Wel lijkt duidelijk dat Windows 11 voortborduurt op Windows 10 en vooral visuele veranderingen brengt.