Ondanks de vele Document Beheer Systemen die Microsoft Word slechts gebruiken om sjablonen te vullen, blijft het gebruik van de complete Word versie verrassend leuk en spannend, omdat er telkens weer nieuwe componenten aan worden toegevoegd.

Zo kun je tegenwoordig eenvoudig PDF bestanden openen en converteren, zodat je het document in Word zelf kunt bewerken. Wanneer je geen vaardige typist bent bestaat de mogelijkheid om je teksten te dicteren. Zo spreek je snel een A4-tje aan tekst in en bespaar je een hoop tijd.

Daarnaast is de Vertalen knop een fantastisch hulpmiddel wanneer je delen van teksten of hele documenten naar een andere taal wilt vertalen. En Overigens de nieuwe Windows besturingssystemen in samenwerking met Microsoft 365 geven ons de mogelijkheid je software, gratis, naar keuze in te stellen met meerdere buitenlandse talen.
Een leuke tip wanneer je in Word opsommingstekens wilt gebruiken is de volgende:

  • ga op een nieuwe regel staan
  • type een * (asterisk)
  • geef een Enter

Het resultaat is een opsommingsteken aan het begin van je regel.

Wanneer je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent geraakt in Word trainingen en je wilt je kennis hierover testen. Het is een vrij uitgebreide test en duurt naar schatting zo’n 15 minuten.