Het kan weer!

Verrassend hoe snel dingen kunnen veranderen. Aan de andere kant is verandering eigenlijk het enige consistente in het leven. Een ding is in ieder geval zeker: Het jaar is weer voorbij gevlogen!

Zo na de kerstdagen tijd voor reflectie en planning, een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2023. Gelukkig was het een jaar waarin er voor veel werknemers en bedrijven weer meer mogelijk was! Deze trend lijkt zich goed door te zetten in 2023. Wij merkten dat we weer klassikale Microsoft Office trainingen konden geven en face2face contact weer tot het normale ging behoren. Dit nam niet weg dat veel mensen nog steeds thuis werkten en dat wij online (digitale) trainingen bleven aanbieden.

De vraag naar kennis nam explosief toe, de krapte op de arbeidsmarkt droeg daar mede aan bij, waardoor er nog meer de behoefte was om productief te zijn en effectief te werken.

Hierin hebben wij op verschillende manieren kunnen bijdragen. Door met behulp van Microsoft Teams trainingen aan te bieden, konden wij voorzien in kennis op afstand. Daarnaast hebben we weer veel bedrijven mogen bezoeken om op locatie trainingen te geven. Wij zagen daarnaast veel vraag naar verdere verdieping in Microsoft Excel. Een programma waar veel gebruik van gemaakt wordt, helaas lang niet altijd naar volle potentie. Erg fijn om bedrijven en hun werknemers hiermee verder te mogen helpen.



2023 het jaar van kennis vergaren

Ook in 2023 zien wij een combinatie van oud en nieuw! Veel werknemers blijven het fijn vinden om (gedeeltelijk) thuis te werken. Werkgevers zien de blijvende meerwaarde van thuiswerken, desondanks dat de mogelijkheid weer bestaat om op kantoor te werken. Digitaal communiceren met je collega's en in de cloud werken is daardoor een blijvende must geworden. Steeds meer bedrijven maken de overstap en zorgen ervoor dat zij deze zaken goed geregeld hebben.

KENNIS! Wanneer je op een andere manier gaat werken moet je natuurlijk zaken aanleren. Tevens blijkt het op afstand communiceren met collega's of werknemers toch minder vaak te gebeuren en is het aan elkaar vragen van hulp minder aan de orde. Vragen spelen alom: Hoe blijf je dan zo productief mogelijk? Hoe kun je jouw werknemers de kennis geven die zij nodig hebben om effectief te werken? Wat levert het op om te investeren in kennis?

Smidt kennisprovider helpt hierbij. Wij bieden de mogelijkheden om Microsoft Office 365 en al zijn losse onderdelen ultiem in te zetten. Effectief werken zorgt voor positieve en productieve energie! Wie heeft dat nou niet nodig? Laten we aankomend jaar samen bovenstaande vraagstukken met elkaar bespreken en passende oplossingen zoeken.

We hopen dat iedereen fijne kerstdagen heeft gehad en een geweldig einde van het jaar mag beleven. Op naar 23!